Zvicerani tërë jetën vesh rroba femrash

46 Lexime

Screenshot

Zvicerani me nofkën Chrigu (68), gjatë gjithë jetës së tij ka veshur veshje femrash. Ai e mbajti këtë sekret për një kohë të gjatë. Tani banori i Bernës ka themeluar një grup vetë-ndihmues për të bashkuar njerëzit me mendim të njëjtë

Grupi i parë vetë-ndihmues për „crossdresser“ (bartja e rrobeve të gjinisë së kundërt), d.m.th. persona që pëlqejnë të veshin rrobat e gjinisë së kundërt, ka disa javë që ndodhet në Bernë. Chrigu (68) e solli këtë në jetë dhe për „20 Minuten“ tregon sesi e mbajti të fshehtë stilin e jetës së tij për vite me radhë.

„Veshja nuk ka gjini për mua, është thjesht një mënyrë jetese për mua. Ngritja në mëngjes, veshja e brekëve dhe sutjena, getat, një fustan apo një bluzë dhe një fund është gjëja më e mrekullueshme për mua. Nuk kam më veshje të tjera, ndaj e kam ende të vështirë termin crossdressing. Unë thjesht e jetoj këtë tani, ky jam unë. Që kur isha fëmijë, më pëlqente të provoja rrobat e nënës sime. Më pëlqyen pëlhurat e holla në lëkurë. Kur isha në shkollë vishja shpesh rroba të marra hua nga miqtë, por gjithmonë në fshehtësi. Bëra praktikë, isha ushtarak dhe në moshën 24-vjeçare u martova me gruan time aktuale.

Tani kemi gjashtë nipër e mbesa dhe jemi të martuar për 44 vjet. Fatkeqësisht, tetë vjet më parë u bëra invalid dhe qëndrova në shtëpi nga një ditë në tjetrën. Dhe pastaj pata shumë kohë për të menduar për këtë derisa gruaja ime ishte në punë. Gjithmonë kam veshur fshehurazi rroba femrash“, thotë Chrigu, transmeton portali Shtegu.

Gruaja e tij nuk e ka ditur, por kishte dyshuar se diçka nuk është në rregull: „Ajo e dinte se diçka nuk shkonte. Gjithmonë ndryshoja kur ajo kthehej në shtëpi. Kur i thashë gruas sime, ajo tha: „Epo atëherë, le ta provojmë së bashku“. Gjëja më e keqe ishte ndoshta se pas kaq shumë vitesh dola me një sekret kaq të madh. Dhe e di që e kam tradhtuar besimin e saj. Por kjo nuk ishte një gënjeshtër keqdashëse, nuk doja ta lëndoja“.

Për shkak të paaftësisë fizike Chrigu nuk mund të mbathë take, por do të donte të mbathte ndonjë take të ulët nëse i përshtatet veshjes. Bizhuteritë janë padyshim një prej tyre për mua.