118 Lexime

Zvicra është shndërruar në një komb të mërgimtarëve


Më shumë se 800 000 zviceranë jetojnë jashtë vendit, një përqindje që vazhdon të rritet Zvicra është një komb i mërgimtarëve. Shifrat e fundit nga Enti Federal zviceran i Statistikave tregojnë...

EKONOMI
168 Lexime

Këshilla se ku mund të jetoni më lirë e rehatshëm me një pension të Zvicrës


Sidomos gjatë pandemisë, shumica mund të jenë duke menduar me idenë për të kaluar vitet e pensionit në një vend tjetër përveç Zvicrës. Kjo mund të sjellë përfitime financiare. Vetëm në...

170 Lexime

Studentët nga Panamaja në punë praktike te Dauti Komerc


02/12/2019 Përveç studentëve nga Republika e Maqedonisë së Veriut dhe rajoni përvojat dhe sukseset e kompanisë Dauti Komerc, tanimë mund ti shijojnë edhe student nga e mbarë bota. Kjo kompani është...

141 Lexime

Buxheti 2020 – vazhdon diskriminimi i shqiptarëve


02/12/2019 Elmi aziri/ Politika është pushtet dhe shpërndarje burimesh, por shfaqet edhe si çështje publike dhe si arti i qeverisjes, Heywood (2008). Dhe këtë po mundohet ta shesë mirë qeveria. Por,...

EKONOMI
133 Lexime

OHIS , „bombë me sahat“ për gjithë Evropën!


Në bombën kohore ’OHIS’ ka rreth tetë tonë merkur (zhivë) të lënë për dhjetë vite me rradhë të rrjedhë kudo nëpër uzinën e elektrolizës, duke u avulluar në ajër dhe duke...

EKONOMI
91 Lexime

“Keshi” më i preferuar se kartelat bankare


Heqjen e plotë të pagesës me para të gatshme e pamundësojnë faktorët socio-ekonomik, refuzimi i risive, infrastruktura e nevojshme që pamundëson që çdo kund të keni mundësi të paguani me kartelë...

EKONOMI
55 Lexime

Maqedoni, a e ndjejnë qytetarët uljen e papunësisë?


Përderisa pushteti dhe opozita po akuzojnë njëra tjetrën për programin ekonomik, rrogat dhe rritjen ose zvogëlimin e vendeve të punës, qytetarët janë ata që thonë se rritjen prej 5% nuk po...

EKONOMI
58 Lexime

Drejtor me dy-tre punëtorë!


Gati një e pesta e institucioneve në sektorin publik kanë më pak se 20 të punësuar, që jo vetëm e pamundëson funksionimin e tyre, por edhe shërben për të ndarë funksione...

EKONOMI
52 Lexime

Bie shitja e makinave të reja në BE


Shitjet e makinave të reja në Bashkimin Europian ranë 1,6%, në bazë vjetore, në nëntë muajt e parë të 2019, sipas të dhënave të industrisë. ”Nga janari deri në shtator u...

54 Lexime

Zaev: Kompanitë private të rrisin rrogat për 100 euro, ne i paguajmë kontributet


06/10/2019 Qeveria paralajmëron një masë të re për bizneset. Kryeministri Zoran Zaev tha se nëse një kompani e rrit rrogën për 100 euro për punëtorin e tij, atëherë shteti do të...