Tridhjetë e tre kosovarë kthehen vullnetarisht nga Gjermania

47 Lexime

Mesnatën e së mërkurës, në Gjermani janë tubuar rreth 80 – 100 persona për të demostruar para autoriteteve gjermane në qytezën Bramsche. Arsyeja për këtë ka qenë kthimi vullnetar i 33 azilkërkuesve kosovarë në vendlindje. Demostrantët kishin filluar të tubohen rreth orës 23:45, ndërsa shumica e tyre kanë qenë nga Osnabrück. Tubimi kaloi pa ndonjë eksces, ndërsa 33 kosovarët u shoqëruën nga dy punëtorë socialë të komunës për në aeroportin e Düsseldorfit. Autobusi me kosovarët u nisë në ora 00:25 dhe gjatë kësaj, e pranishme ishte edhe policia gjermane.