Tramvaji del nga binarët në Bernë, shkaktohet tollovi e madhe

104 Lexime

Mëngjesin e së enjtes, një tramvaj ka dalur nga binarët në sheshin Kornhausplatz në Bernë të Zvicrës. Një pasagjer ka mbetur i plagosur lehtë. Në transportin publik u shkaktuan ndërprerje të konsiderueshme

Në Kornhausplatz në Bernë, mëngjesin e së enjtes një tramvaj në linjën 7 doli nga binarët për arsye të panjohura. Automjeti po shkonte drejt stacionit të trenit. Për shkak të aksidentit disa linja pritet të ndërpriten (6, 7, 8 dhe 9) ose të kufizuara (10 dhe 12) deri në orën 15.00.

Tramvaji i përfshirë në aksident nuk ishte një nga lidhjet e reja të tramvajit që funksionojnë në Bernë që nga nëntori dhe shkaktoi shumë ndërprerje dhe kufizime, veçanërisht në fillim.

Qytetarja Saskia përjetoi aksidentin e tramvajit nga afër. “Nga Helvetiaplatz tramvaji u përshpejtua ndjeshëm”, tha 27-vjeçarja për „20 Minuten“, transmeton portali Shtegu. “Në fillim pasagjerët ndoshta menduan se piloti i tramvajit duhej të plotësonte kohën, por më pas ai nuk frenoi në një kthesë të mëvonshme”, vazhdon Saskia. „Njerëzit duhej të mbaheshin pas shtyllave sepse tramvaji sapo rrëshqiti nëpër Kornhausplatz“. Sipas vlerësimeve prej 20 minutash, tramvaji duhet të ketë rrëshqitur rreth 50 metra.

„Unë jetoj këtu për 15 vjet, por nuk kam parë kurrë diçka të tillë“, tha një banor për „20 Minuten“. Ai u zgjua dhjetë minuta para orës së ziles, sepse po dridhej shumë: „U një zhurmë, pastaj erdhën shpejt sirenat“.

Sipas dëshmitarëve okularë, piloti i tramvajit „reagoi shkëlqyeshëm“ pas aksidentit. “Edhe pse ndoshta ishte i tronditur vetë, gjëja e parë që bëri ishte pyetja për mirëqenien e pasagjerëve”, thotë Saskia. Një zotëri i moshuar ra nga vendi i tij. Ndryshe ajo nuk ka parë askënd të lënduar.

Sipas një raporti të policisë të së enjtes pasdite, tramvaji në linjën 7 po vinte nga Casinoplatz drejt stacionit të trenit kur doli nga binarët në kthesën përpara Zytgloggeturm. Më pas përfundoi në Kornhausplatz, ku ndaloi pranë shinave të tramvajit në zonën e Chindlitreibbrunnen.

Nga aksidenti ka mbetur i plagosur lehtë një pasagjer i cili ka marrë ndihmën e nevojshme mjekësore në vendngjarje. Piloti i tramvajit dhe një kalimtar u dërguan në spital nga një ekip ambulance për t’u kontrolluar. Nuk përjashtohet një problem mjekësor për pilotin e tramvajit, shkruan Policia e Bernës.
Nga aksidenti është dëmtuar një linjë elektrike e Bernmobil, si dhe një makinë biletash, stola dhe shenja trafiku. Për shkak të punës së gjerë të shpëtimit, ka pasur ndërprerje të konsiderueshme në transportin publik. Aksidenti po hetohet në bashkëpunim me Sustin.