Reduktimi në një mënyrë moderne – detoksifikimi digjital

76 Lexime

Koha e tepërt para ekranit ndikon në shëndetin, mirëqenien, performancën dhe ndërveprimet sociale. Reduktimi i tyre mund të ndihmojë në uljen e stresit apo edhe simptomave depresive, sipas një përmbledhjeje të 21 studimeve mbi këtë temë. Por ndryshimi i zakoneve tuaja personale nuk është aq i lehtë. time:out ju inkurajon të reflektoni mbi këto dhe të shkruani një histori të re të përditshme për veten tuaj përmes reduktimit të synuar ose ndalimit.

Studimi mbi të ashtuquajturin detox dixhital tregon se reduktimi ose ndalimi i telefonit inteligjent mund të ndihmojë në reduktimin e stresit ose në trajtimin e gjërave të rëndësishme më shpejt në vend që ta shtyjë atë. Detoksikimi digjital gjithashtu ka efekte premtuese në vetë konsumin dhe në simptomat e depresionit.

Reduktimi modern

Kreshma, për shembull, përdoret tani si një nxitje për të detoksifikuar në mënyrë digjitale, dhe jo më thjesht si një abstenim i përkohshëm nga ushqimi i ngurtë dhe stimuluesit, siç janë përkufizimet zyrtare të agjërimit. Duke u zhytur në burimet e mediave sociale për orë të tëra, duke ngrënë paketën e freskët në vend që ta mbyllni në gjysmë të rrugës, pak e ëmbël këtu, një palë këpucë të reja atje, duke pirë më shumë alkool dje sesa keni dashur në të vërtetë – ai bastard i brendshëm mund të jetë mjaft i fortë .
Time out: Shoqata „Blaue Kreuz“ inkurajon njerëzit të reduktojnë ose ndalojnë një stimulues ose sjellje. Klasat, ekipet dhe grupet gjithashtu mund të marrin pjesë dhe të përfitojnë. Fushata ofrohet veçanërisht në kantonet e Bernës, Solothurnit, Freiburgut (pjesa gjermanishtfolëse), Thurgau dhe Schaffhausen si dhe në rajonin e Bazelit. Time:out zhvillohet gjatë periudhës klasike të Kreshmës para Pashkëve – nga e diela, 18 shkurt deri të shtunën, 30 mars 2024.

Çfarë ka rëndësi kur bëhet fjalë për kohën: jashtë

Të rëndësishme në rrugën drejt zbatimit janë hapat e vegjël, qëllimet e qarta dhe realiste dhe zëvendësimi i tyre drejtpërdrejt me një zakon pozitiv. Parashikimi i pengesave dhe tundimeve të mundshme është gjithashtu i rëndësishëm. Një strategji ndihmon për të kapërcyer momentet e vështira. Rritja e angazhimit dhe mbështetja e njëri-tjetrit gjithashtu mund t’ju ndihmojë të kapërceni veten tuaj më të dobët dhe të këmbëngulni.