Shkuarja në ISIS më tepër arratisje se sa udhëtim vullnetar

42 Lexime

Proces gjyqësor ndaj shqiptarit në Gjermani 

 

Kaq i ri e kaq naiv, pa kurrfarë përvoje: Shqiptari Nezet S., para Gjykatës gjermane ka shprehur disa buzëqeshje duke spjeguar për luftën e shenjtë, pushimit të gjatë, gra të shumta, peisazh të bukur. Situata tashmë është serioze, pasi ky person është akuzuar për pjesëmarrjë në radhët e Shtetit islamik, e ndoshta mund edhe të ketë vrarë. Ekzistojnë indikacione se në shtëpi ai planifikonte edhe gjëra të tjera.

Vallë a ka qenë në dijeni ky mysliman nga Mülheimi i Gjermanisë se çfarë realiteti mbisundon në vendin i cili nuk ka të bëjë asgjë me vendlindjen e prindërve të tij shqiptarë? Sa vdekje dhe shkatërrime i shkaktohen këtij vendi?

Pas suksesit të tij të dobët dhe një karriere kriminele, udhëtimi i tij mund të klasifikohet më teper si arratisje për veprat e kryera se sa udhëtim vullnetar. Personalisht, Nezet S. deklaron se ka dashur të bëhet një hero. Por, këtë ai nuk e arriti, ndoshta i ka munguar guximi në krahasim me të tjerët. T`ia lëmë kohës e të shohim se si do të përfundojë Nezeti.