all

Popullata ateiste në Zvicër i ka kaluar katolikët

14 Lexime

Që nga regjistrimet e para statistikore, për herë të parë në Zvicër, njerëzit pa përkatësi fetare janë më të shumtë se katolikët.

Popullata pa përkatësi fetare tani përfaqëson grupin më të madh në Zvicër. Me një përqindje prej 34%, i kalon katolikët për herë të parë (32%), tregoi të premten Zyra Federale e Statistikave (FSO), transmeton portali Shtegu.

Përqindja e popullatës pa fe është rritur me më shumë se 13 pikë përqindje që nga viti 2010, specifikon OFS. Në të njëjtën kohë, ajo e katolikëve dhe e reformuarve vazhdoi të humbiste rëndësinë.

Popullata pa përkatësi fetare madje përfaqëson shumicën në kantonet Basel-Stadt dhe Neuchâtel. Njerëzit pa fe janë mesatarisht mjaft të rinj: ata përfaqësonin 42% të moshave 25 deri në 34 vjeç në 2022.