Futbollisti mysliman lëndon dinjitetin e gazetares holandeze

37 Lexime

Një futbollist mohon t`ia japë dorën një gazetares holandeze, para kamerave televizive, mu në mes të Europës, në Holandë, viti 2015. Arsyeja: Pasi ai është mysliman dhe ajo është një femër.

 

 

Nuk bëhet fjalë për një rast ekstrem, por për qëndrimin e individit, qëndrim ky me ç` rast femrat kanë më pak vlerë, shkruan „Tagesanzeiger“, njofton „Shtegu.com“. Përpos kësaj, gazeta në fjalë habitet edhe me guximin që ka marrë ky mysliman i devotshëm, edhe pse jeton në një shtet perëndimor. Fuqia e videos në të cilën paraqitet se si futbollisti Nacer Barazite refuzon t`ia japë dorën gazetares Hélène Hendriks, është shumë e madhe. Ky imazh të detyron të mendosh se femrat duhet zhvelrësuar publikisht.

 

 

Sipas të gjitha gjasave, kjo nuk i përket luftës kundër racizmit, të cilën e ka promovuar mu loja e futbollit. Mund të spjegohet edhe ndryshe rasti i Barazites, nëse meret parasysh orientimi i tij seksual, ngjyra e lëkurës, apo gjinia. Këto të gjitha janë elemente raciste të cilat urrehen së tepërmi dhe janë të papranueshme.