Eritreasi vret një shtetas maqedonas në Gjermani

57 Lexime

Mbrëmjen e së shtunës (17 shkurt, pak pas orës 2 të mëngjesit), policia e Essenit u alarmua për një zënkë në Kettwiger Straße pranë II Dellbrügge

Në vendngjarje, policia takoi një dëshmitar i cili ishte në proces ringjalljeje të një burri pa ndjenja. Reaguesi i parë raportoi në shërbimet e urgjencës se kishte pasur një zënkë mes të plagosurit dhe dy burrave të tjerë. Nga kjo zënkë ka rezultuar një përleshje fizike, për pasojë shtetasi 32-vjeçar maqedonas është rrëzuar në tokë. Dy të dyshuar më pas u larguan drejt stacionit kryesor të trenit.

Ndërsa policia gjermane është në kërim të të dyshuarve, ekipet e shpëtimit morën trajtimin e mëtejshëm të burrit dhe e dërguan në spital. Nga plagët e marra atje shtetasi maqedonas ka ndërruar jetë, transmeton portali Shtegu.

Bazuar në përshkrimin e personit, oficerët e policisë mundën të gjenin një 25-vjeçar nga Eritrea në stacionin kryesor të trenit në Essen dhe një 29-vjeçar nga Eritrea në stacionin kryesor të trenit në Mülheim.

Atë natë, një skuadër vrasjesh u krijua në policinë e Essenit nën drejtimin e zyrës së prokurorit publik të Essenit. Trupi i 32-vjeçarit është bërë autopsi të shtunën. Burri më pas vdiq nga trauma e fortë.
Në kuadër të hetimeve është konfirmuar dyshimi ndaj të dyshuarit 29-vjeçar. Me kërkesë të prokurorisë publike të Essenit, ai u soll para një gjyqtari i cili e urdhëroi atë në paraburgim për vrasje nga pakujdesia. Burri më pas u transferua në një institucion korrektues. pas kryerjes së masave të nevojshme 25-vjeçari është lënë i lirë.

Hetimet e grupit të vrasjeve janë në vazhdim.