DIASPORA
362 Lexime

Kjo është ajo që thanë ateistët më të mëdhenj pranë vdekjes


Asgjë nuk tërheq aq vëmendje sa dëshmia e një njeriu që po vdes. Momenti i vdekjes zbulon fytyrën e vërtetë të një njeriu dhe gjendjen e zemrës së tij. Cesare Borgia...

305 Lexime

Kush ishte ushtari shqiptar, i vlefshëm sa 500 ushtarë kroatë?


28.01.2020 -Kisha krijuar përshtypjen se luftëtarët si Bekim Berisha nuk mund të vriteshin kurrë Nexhmedin Spahiu Bekim Berishën e kam takuar për herë të parë në Zagreb më 1991. Me të...

253 Lexime

Gjeografi mysliman që përshkoi viset e Shqipërisë në shek. e XII-të


06.01.2020 Muhammed al-Idrisi (1099-1166) ishte një gjeograf i famshëm arab dhe padyshim gjeografi më i vlerësuar i Epokës së Artë Islame. Ai ka lindur në Ceuta në Afrikën e Veriut dhe...

98 Lexime

A e dini se Hoxha nga Maqedonia ishte kryetari i parë i parlamentit të Shqipërisë së Pavarur


06.01.2020   Haxhi Vehbi Dibra (Dibër, 12 mars 1867 – Tiranë, 24 mars 1937) Nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, Kryetari i parë i Parlamentit të Shqipërisë, Kryetari i parë...

269 Lexime

Plisi, kapelja autoktone e shqiptarëve: Pse e mori emrin kështu


05.01.2020 Plisi është kapelja autoktone që i ka përcjellë shqiptarët që nga kohët pellazgo-ilire e gjerë në ditët tona.Plisi, apo siç njihet në popull edhe me emra të tjerë: qeleshe, kësulë,...

HISTORI
91 Lexime

Një krim historik


05.01.2020   Pas rënies së Granadas në vitin 1492 fortesës së fundit Islame në Andaluzi, mbretëresha e tyre Izabela nxori fermanin e saj për të djeguar të gjithë librat Islam çfarëdo...

SHKENCË
77 Lexime

Rreziku që mund të vijë nga FaceApp


07.12.2019 Sipas Byrosë Federale të Hetimit (FBI), FaceApp dhe të tjera aplikacione të krijuara në Rusi paraqesin një rrezik potencial të shërbimeve të spiunazhit. Këto komente të FBI-së janë bërë në...

BOTA
62 Lexime

Kush mbjell urrejtje? (Video 2min)


03.12.2019 https://www.facebook.com/232556427684799/videos/391687291686208/?t=225

157 Lexime

Në shiritin e kohës


28.11.2019 Shkelzen Halimi   28 Nëntori në Manastir Manastiri, dikur një nga qendrat më të rëndësishme të Rilindjes Kombëtare, ndonëse zbehtë e më zbehtë, akoma jeton në ndërgjegjen tonë. Në këtë...

HISTORI
437 Lexime

KËLYSHËT E UJKUT-Historia e Arnautëve


28.11.2019 Historia e Arnautëve E sulmuan strofullën e ujkut atje në male.. E vranë edhe ujkun. Ia morën këlyshët e vegjël dhe i degdisën poshtë në fushë. Atje fillimisht i mbajtën...