DIASPORA
363 Lexime

Kjo është ajo që thanë ateistët më të mëdhenj pranë vdekjes


Asgjë nuk tërheq aq vëmendje sa dëshmia e një njeriu që po vdes. Momenti i vdekjes zbulon fytyrën e vërtetë të një njeriu dhe gjendjen e zemrës së tij. Cesare Borgia...

305 Lexime

Kush ishte ushtari shqiptar, i vlefshëm sa 500 ushtarë kroatë?


28.01.2020 -Kisha krijuar përshtypjen se luftëtarët si Bekim Berisha nuk mund të vriteshin kurrë Nexhmedin Spahiu Bekim Berishën e kam takuar për herë të parë në Zagreb më 1991. Me të...

253 Lexime

Gjeografi mysliman që përshkoi viset e Shqipërisë në shek. e XII-të


06.01.2020 Muhammed al-Idrisi (1099-1166) ishte një gjeograf i famshëm arab dhe padyshim gjeografi më i vlerësuar i Epokës së Artë Islame. Ai ka lindur në Ceuta në Afrikën e Veriut dhe...

98 Lexime

A e dini se Hoxha nga Maqedonia ishte kryetari i parë i parlamentit të Shqipërisë së Pavarur


06.01.2020   Haxhi Vehbi Dibra (Dibër, 12 mars 1867 – Tiranë, 24 mars 1937) Nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, Kryetari i parë i Parlamentit të Shqipërisë, Kryetari i parë...

269 Lexime

Plisi, kapelja autoktone e shqiptarëve: Pse e mori emrin kështu


05.01.2020 Plisi është kapelja autoktone që i ka përcjellë shqiptarët që nga kohët pellazgo-ilire e gjerë në ditët tona.Plisi, apo siç njihet në popull edhe me emra të tjerë: qeleshe, kësulë,...

HISTORI
91 Lexime

Një krim historik


05.01.2020   Pas rënies së Granadas në vitin 1492 fortesës së fundit Islame në Andaluzi, mbretëresha e tyre Izabela nxori fermanin e saj për të djeguar të gjithë librat Islam çfarëdo...

BOTA
62 Lexime

Kush mbjell urrejtje? (Video 2min)


03.12.2019 https://www.facebook.com/232556427684799/videos/391687291686208/?t=225

157 Lexime

Në shiritin e kohës


28.11.2019 Shkelzen Halimi   28 Nëntori në Manastir Manastiri, dikur një nga qendrat më të rëndësishme të Rilindjes Kombëtare, ndonëse zbehtë e më zbehtë, akoma jeton në ndërgjegjen tonë. Në këtë...

HISTORI
438 Lexime

KËLYSHËT E UJKUT-Historia e Arnautëve


28.11.2019 Historia e Arnautëve E sulmuan strofullën e ujkut atje në male.. E vranë edhe ujkun. Ia morën këlyshët e vegjël dhe i degdisën poshtë në fushë. Atje fillimisht i mbajtën...

1159 Lexime

Sheh Myhedinit, i vrarë më 1998 nga forcat serbe në tyrben e tij


24.11.2019 Dy herë i burgosur politik me burg të rëndë në burgjet serbe dhe i vrarë në Tyrben e njohur në Rahovec, sheh Myhedini ka mbetur figura më e respektuar në...