KURIOZITETE
85 Lexime

Nga zhgënjimi që nuk po mund t`i gjente adresat, korrieri


Një korrier 44-vjeçar që punonte për një kompani private postare nuk i dorëzoi mbi njëqind pako, por përkundrazi i deponoi në banesë apo i shiti. Të premten atij iu desh të...

KURIOZITETE
79 Lexime

Gjykata urdhëron burrin ta paguajë gruan për punët e sht


Në fillim ajo ishte e gatshme për një divorc, por më vonë kërkoi kompensim financiar, duke argumentuar se bashkëshorti nuk kishte marrë përsipër asnjë punë shtëpie ose përgjegjësi për kujdesin e...

286 Lexime

Teknika si t`i mësoni fjalët e reja të gjuhëve të huaja


24.02.2020 Kur përpiqemi të mësojmë një gjuhë të huaj, shumë prej nesh ankohen se nuk memorizojnë dot fjalët e reja. Të mësosh fjalët e një gjuhe të  huaj mund të jetë e vështirë,...

70 Lexime

Sllovenia do të lansojë satelitin e parë në muajin mars


15.02.2020 Sateliti i parë slloven do të hidhet në hapësirë ​​më 23 mars, sipas Universitetit të Maribor dhe Qendrës së Shkencës dhe Teknologjisë Vesolje-SI. I quajtur Trisat dhe Nemo CD, ai...

107 Lexime

Belgjikasja ndërroi fenë në moshën 92 vjeçare


14.02.2020 Georgette Lepaulle është grua e vjetër nga Belgjika dhe është 92 vjeç. Vitin e kaluar ajo pranon Islamin pasi u frymëzua nga fqinji i saj musliman. Fqinji i saj, Muhamedi...

38 Lexime

Nëse studenti nuk përgjigjet në asnjë pyetje dhe e dorë


Një student i cili studion në Rusi tregon: „Në Rusi nota më e lartë në provime është 5… Nëse studenti nuk përgjigjet në asnjë pyetje dhe e dorëzon provimin e tij...

90 Lexime


31.01.2020 Nga: Misrete Edipi Fjalët: “Ju keni kancer” bëhen një det i zi, që të tërheq thellë në pafundësi, por ti nuk fundosesh, zgjohesh dhe thua: “Uf sa ëndërr e keqe”,...

KURIOZITETE
112 Lexime

3 çudira në minutën e 90-të (video)


22.01.2020 Ndodh edhe kjo në Turqi, më saktë me ekipin e @Uşak Minuta e 9️0-te dhe çmenduritë që ndodhën brenda të njëjtës❗❗❗ 1. Penaltia e parë: e mbrojtur nga portieri 🧤 Penaltia ripërsëritet,...

KURIOZITETE
145 Lexime

Kadillak 53′ Lincoln Capri (video prezentim)


21.01.2020 Ky është një kadillak 53′ Lincoln Capri i modifikuar fillimisht i përshtatur nga dizajneri legjendar George Barris i cili krijoi Batmobile nga TV Show. https://www.facebook.com/supercarblondie/videos/2503296503324887/?t=270

218 Lexime

Zogu „Rrëfeja e zezë“, shkaktarët e zjarreve


07.01.2020 Zogu Rrëfeja e zezë Profeti (paqja dhe bekimi qoftë mbi të), në një hadith, të regjistruar me Buhariun dhe Muslimin, urdhëroi vrasjen e pesë kafshëve, për shkak të dëmtimit të...