LAJME

A ka të drejtë Orban: Refugjatë për një jetë më të mirë

32 Lexime

Në një artikull dhënë të përditshmes gjermane „Bild“, kryeministri hungarez, Viktor Orban në mes tjerash ka deklaruar: „Refugjatët sirianë duhet të kthehen andej prej nga kanë ardhur“. Politikani nacional-konsrvativ me këtë rast nuk ka menduar në shtetin e kapluar nga lufta të Sirisë, por në vendet fqinje: Turqi, liban dhe Jordani. „Këta migrantë nuk janë duke ardhur nga regjionet e krizës tek ne, por nga kampet e refugjatëve në shtetet fqinjë të Sirisë (…) Atje, ata kishin një siguri“. Shumica e refugjatëve kanë ardhur në Europë jo për të kërkuar mbrojtje, por për një jetë më të mirë se sa në kampet e refugjatëve. „Ata duan një jetë gjermane apo suedeze. Por, disa gjera janë të qarta: Nuk ekzistojnë të drejta themelore për një jetë më të mirë, por vetëm të drejta themelore për siguri dhe dinjitet njerëzor“, ka përfunduar kryeministri.