Studenti shqiptar me sexhade në ligjërata

94 Lexime

Ish studenti shqiptar Nezet S. gjatë verës do të përballet me trupin gjykues në Gjermani, raporton *Der Westen“.

 

 

images

(foto simbolike)

 

Mülheim, Gjermani – Seanca kryesore do të fillojë më 1 qershor në Gjykatën e Düsseldorfit, ndërsa ai akuzohet se është anëtarësuar në shoqatë të huaj terroriste me emrin „Shteti Islamik në Irak dhe Siri të Madhe“ (ISIG). Prokurori shtetëror gjerman e akuzon Nevzetin se në muajt qershor dhe gusht të vitit të kaluar, ka qëndruar në Siri dhe ka qenë anëtar i ISIG. Atje ai ka ushtruar në përdorimin e armëve dhe ka marrë pjesë disa herë në anën e ISIG-ut kundër Qeverisë siriane. Po që se shqiptari shpallet i pafajshëm, atij i kërcënohet një burgim deri në dhjetë vjet. Ai është i lindur në Gjermani, me prindër shqiptarë, ndërsa për shkak të ushtrimit të shpeshtë të praktikës fetare, ai sihte dëbuar nga kolegji. Ndër të tjera, ai kishte praktikuar që në ligjërata të shkojë edhe me sexhade. Nezet S. tashmë nga shtatori i vitit të kaluar gjendet në paraburgim, ndërsa autoriteteve gjermane u kishte rënë në sy itinerari i tij i kthimit përmes Turqisë, Shqipërisë dhe Kosovës nga Siria.