Sokol Maliqi kalon te FC Kosova

171 Lexime

Klubi shqiptar nga Liga e parë e qytetit të Cyrihut e zgjedhë problemin me trajnerin

Me sjelljen e Sokol Maliqit (38) në radhët e saj (ish-trajnerin e klubit ndërrajonal Uzwil), FC Kosova ka zgjedhë problemin e trajnerit, shkruajnë mediat zvicerane.

Në ekipi shqiptar të futbollit, i cili për momentin radhitet në vendin e tetë të tabelës së klasifikimit në grupin e tretë të Ligës së parë, ai do të kujdeset për ekipin e ri së bashku me menaxherin e mëparshëm Martin Dosch.

Ajo që e bëri veçanërisht të veçantë: ishte personalisht Dosch ai që me idenë iu afrua presidentit Nesret Limani.

Të dy trajnerët e kuptojnë njëri-tjetrin shumë mirë dhe ekipin e ri mund ta dërgpjnë një hap më tej, sepse kjo është bindja e përgjithshme.

Qëllimi: Me një bord të ri, sponsorizues të rinj dhe një duet të ri stërvitës, klubi dëshiron të fillojë një projekt të ri dhe të luajë një futboll të suksesshëm dhe tërheqës, me një ekip të ri dhe të uritur në vitet e ardhshme.

Në këtë kontekst, „Bigi“ Meier nuk do të përfaqësohet më në ekipin e parë.

Stafi do të vazhdojë të kompletohet nga ndihmësit Shpend Latifi dhe Fabio Stiz.

Maliqi është një lojtar i mirënjohur te FC Kosova, informon Shtegu.com. Në sezonin 2010/11, sulmuesi vrapoi për në kategorinë e parë profesionale në Qipro. Pas një ndalimi në Küsnacht, ai filloi karrierën e tij stërvitjesh me klubin e tij të rregullt dhe më pas klubin e Ligës së dytë Schëamendingen në prill 2012.

Stacionet e tjera ishin Dübendorf dhe Gossau (të dyja nga Liga e dytë) përpara se të kalojë në Uzwil në fillim të 2018-ës.

Maliqi është i njohur edhe për përdoruesit e FuPa në Cyrih si shkrimtar i spikatur në seksionin „Sokies Analyse“.