Shtetasi i RMV në Zvicër e shet mercedesin që ia kishte dhënë shefi për punë

42 Lexime

Një 30-vjeçar nga Bazeli është pajisur nga punëdhënësi i tij si mjet biznesi me një mercedes. Shpallja e tij në „Autoscout24“ nuk ishte një ide e mirë

Një 30-vjeçar u dënua ligjërisht për përvetësim nga Prokuroria Publike e Bazelit pasi shiti një veturë kompanie. Kjo del nga një urdhër penallti që u bë përfundimtar në dhjetor.

Burri ishte i punësuar në një kompani ndërtimi në Liestal dhe iu dha një Mercedes i klasës E „për përdorim“, siç thotë urdhri i penalitetit. Me fjalë të tjera: Ai mund ta përdorte veturën edhe privatisht.

Punonjësi e interpretoi këtë disi lirshëm. Më datë 19 tetor 2022 në orën 18:00 ai ka nxjerrë në shitje makinën e kompanisë “të tij” në “Autoscout24”. Me sukses. Mercedes E220d ndërroi duart për 32 000 franga, shkruan „20 Minuten“. Ai më pas i mbajti paratë për „qëllimet e tij“.

Por siç e dimë të gjithë, gënjeshtra i ka këmbët e shkurtra. Ai tani është dënuar me një gjobë me kusht prej 8 500 frangash për përvetësim, transmeton portali Shtegu. Ai nuk duhet ta paguajë këtë për momentin. Por një gjobë prej 2 100 frangash, si dhe shpenzime procedurale dhe tarifa në shumën 2 327,50 franga. Një raport dërgohet edhe në zyrën e migracionit sepse personi i dënuar është nga Maqedonia e Veriut.

Nuk dihet nëse ai ia ka denoncuar punëdhënësit Mercedesin që po shiste si të vjedhur për të mbuluar krimin e tij. Nuk mund të mësohej asgjë më shumë për punëdhënësin, kompania është në likuidim.