all

Shqiptari dënohet me burgim të përjetshëm në Gjermani për tentim vrasjeje

7 Lexime

Ai kishte goditur dhjetë herë me thikë të dashurën e tij, e cila ishte ndarë me të. Për këtë, gjykata e rrethit dërgoi me burg Alban H. – me një dënim çuditërisht të ashpër

Edhe për tentativë vrasje mund të përfundoni edhe në burg të përjetshëm – siç ndodhi me Alban H. (41): Gjykata e rrethit e dënoi sepse për xhelozi e goditi dhjetë herë të dashurën pasi ajo ishte ndarë nga ai. Gruaja mbijetoi dhe në vitin 2022 H. u dënua me 14.5 vjet burg, por Gjykata Federale gjermane e Drejtësisë e rrëzoi vendimin dhe e ktheu çështjen në gjykatën rajonale. Pasoi vendimi i ri: Sulmuesi duhet të qëndrojë përgjithmonë pas grilave.

Nuk donte ta pranonte ndarjen: Burri goditi dhjetë herë ish të dashurën e tij
Në këtë rast, vetë faji ishte vërtetuar tashmë në bazë të një vendimi fillestar të Dhomës së 2-të të Madhe Penale të Gjykatës Rajonale të Mynihut I – tani vetëm shuma e dënimit u negociua. Në procedurën e re, dhoma penale, e kryesuar nga Elisabeth Ehrl, tani përcaktoi gjithashtu se i pandehuri pretendonte një „kërkesë ekskluzive për pronësi“ të palës së dëmtuar. Nuk ishte gati ta pranonte ndarjen, shkruan „Merkut“. Kjo binte ndesh me imazhin e tij për veten dhe shkelte ndjenjën e tij të nderit. Si rezultat, i pandehuri “i mohoi palës së dëmtuar të drejtën për të vendosur lirisht për përfundimin e marrëdhënies”, shpjegon zëdhënësi i gjykatës Dr. Laurent Lafleur, transmeton portali Shtegu.

Mynih: Burri goditi me thikë ish të dashurën e tij dhjetë herë – mbijetesa e saj „e varur nga një fije“

I dëmtuari edhe sot e kësaj dite është nën stres të rëndë mendor dhe fizik. Ajo nuk mund të bëjë asnjë punë dhe vazhdon të vuajë nga dhimbje të forta dhe kufizime në aktivitetet e përditshme. Ajo ende duhet të marrë qetësues të fortë dhe është „e traumatizuar në mënyrë të qëndrueshme për shkak të krimit“, thotë Lafleur.

Për shkak se Alban H. „e kishte pikasur ish-partneren e tij përpara banesës së saj dhe, pa paralajmërim, i kishte goditur me thikë në kokë, qafë, gjoks dhe bark gjithsej të paktën dhjetë goditje të fuqishme me thikë, me qëllim që ta vriste. .“ Në gjykimin e parë, dhoma kishte vërtetuar tashmë se Alban H. ishte i zemëruar që i dëmtuari i kishte dhënë fund marrëdhënies me të dhe kishte dëshmuar kundër tij edhe në një çështje penale të ndodhur pak para krimit.

Gjyqi në Mynih: Sulmuesi duhet të dënohet me burgim të përjetshëm – tentativa për vrasje nuk e zbut dënimin

„Mbijetesa e të plagosurve ishte e varur nga një fije dhe ishte vetëm falë reagimit të shpejtë të reaguesve të parë dhe trajtimit intensiv mjekësor të mëvonshëm,“ thotë zëdhënësi i gjykatës Lafleur. “Ndryshe nga Dhoma e Dytë Penale në vendimin e saj të parë, gjykata tani supozoi se përveç vrasjes karakteristike të fshehtësisë, supozoi edhe se vrasja është karakteristikë e motiveve të tjera të ulëta”.

I pandehuri “e ka nënshtruar të drejtën e të dëmtuarit për jetë ndaj kërkesave të tij (të supozuara) pasurore. Motivi përcaktues i veprimit të tij ishte xhelozia e tij e tepruar, e cila shkonte përtej nivelit normal, që ishte shprehje e pretendimit të tij absolut për pronësinë e të dëmtuarit, e kombinuar me mosgatishmërinë e tij për të pranuar ndarjen prej tij të shkaktuar nga i dëmtuari.

Kjo është veçanërisht e dënueshme moralisht dhe „qartësisht shkon përtej pavlerësimit të natyrshëm në çdo vrasje të qëllimshme.“ Fakti që fatmirësisht mbeti një përpjekje „nuk e shtyu gjykatën të ulë dënimin“, shpjegon Lafleur. Prandaj Alban H. duhet të qëndrojë përgjithmonë pas hekurave. Vendimi i tij nuk është ende përfundimtar.