Pro Asyl: Maqedonia „nuk është shtet i sigurt i origjinës“

55 Lexime

A janë këto shenja se shtetasit maqedonas mund të fitojnë të drejtën e azilit?! 

 

Pas luftimeve në Maqedoninë Veriore, Organizata për refugjatë Pro Asyl, ka kërkuar që Maqedonia të fshihet nga lista e të ashtuquajturve shtete të sigurtë. Pas futjes në listë të Maqedonisë, vitin e kaluar si shtet i sigurt, Qeveria federale i kishte injoruar faktet, kritikon Pro Asyl. Qeveria do të duhej të provonte faktet, nëse rrethanat në vend janë mjaftueshëm stabile. Personat nga vendet të cilët vlerësohen si „shtete të sigurtë“, sipas rregullores, në Gjermani nuk kanë gjasa për azil. Në Kumanovën e Maqedonisë Veriore, gjatë fundjavës jetën e humbën mbi 20 persona gjatë luftimeve në mes të policisë dhe një grupi të armatosur. Në ndërkohë, gjendja është qetësuar përsëri, shkruan „deutschlandfunk.de“.