Presidenti çek: Hashim Thaçi është kriminel lufte

72 Lexime

Millosh-Zeman
Presidenti i Çekisë, Millosh Zeman ka tronditur politikën evropiane me një deklaratë të fundit, duke e cilësuar Hashim Thaçin si një kriminel lufte. Kjo, sipas tij është edhe arsyeja kryesore përse Republika e Çekisë nuk e njeh Kosovën dhe nuk dërgon ambasador në Prishtinë. Në një intervistë për shtypin serb, Zeman ka deklaruar: “Shumë herë publikisht kam thënë se Hashim Thaçi është kriminel lufte”. Zeman nënvizon se njohja e pavarësisë së Kosovës nuk është kusht për pranimin e Serbisë në Bashkimin Evropian. “Pesë anëtare të BE-së, Sllovakia, Spanja, Greqia, Rumania dhe Qiproja nuk e njohin Kosovën”, – përfundon Zeman.