Për herë të parë një shqiptare ulet në karrigen e Saborit kroat

67 Lexime

Sipas rezultateve jozyrtare të zgjedhjeve parlamentare në Kroaci, pakicat kombëtare shqiptare, boshnjake, malazeze, sllovene dhe maqedonase, do t`i përfaqësojë Ermina Lekaj Prljaskaj e cila ka fituar 25,68 për qind të votave, informon „Net.hr“, përcjellë „Shtegu.com“.

 
Nga tetë përfaqësuesit e zgjedhur, gjashtë nga ta e kanë ripërtëritur detyrën e tyre, ndërsa në karriget e Ssaborit do të ulen për herë të parë Ermina Lekaj Prljaskaj dhe Mirko Rashkoviç.
Bëhet fjalë për të dhëna jo të plota, por dallimi në vota është aq i madh sa që vështirë se mund të vijë deri te ndryshimi në zgjedhejn e përfaqësuesit të pakicave kombëtare.

 
Të njëjtën gjë e konfirmon edhe e përditshmja kroate, „Veçernji List“.

 

 

Ajo ka fituar me në një diferencë prej tre votash më shumë sesa kandidati tjetër shqiptar, Idriz Sulejmani.

 

 

Ermina vjen nga Kosova, ndërsa është shkolluar në Rijekë. Është juriste e diplomuar, si dhe ka të dhënë provimin e jurisprudencës.