LAJME

Njëra ndër fotografitë më mbresëlënëse në botë

42 Lexime

Fotografia është bërë në një ditë të nxehtë qershori të vitit 1985, nga fotografi amerikan Steve McCurry, në qendrën e refugjatëve „Nasir Bagh“ në Pakistan. Sytë e kësaj vajze sikur reflektojnë dëshpërim, frikë dhe bukuri, ndërsa është shpallur si fotoja më e famshme që është bërë ndonjëherë.

 
Kjo vajzë quhet Sharbat Gula dhe me bashkëshortin e tre vajzat e saj jeton në afërsi të Kabulit, ndërsa me vite të tëra nuk kishte ditur se sa e popullarizuar është. Vetëm pasi fotografi amerikan e kishte filluar kërkimin e saj në Afganistan në vititn 2002, ajo e kishte kuptuar popullaritetin e saj në botë.