Makinisti më i shtrenjtë në botë është në Maqedoni: Pesëqind euro për një biletë deri në Serbi ?!

37 Lexime

Turma të dendura shihen çdo ditë nëpër trenat maqedonas, fytyra të ngrysura dhe njerëz të dëshpëruar. Skena si këto, janë bërë përditshmëri në „Itinerarin ballkanik“.
Njëzet e pesë euro mund të shpëtojnë jetë. Në këtë rast, me to mund të sigurohet një vend rrugëës për në Serbi. Edhe një përpjekje e radhës në drejtim të cakut: Europa Perëndimore. Mijëra refugjatë, për çdo ditë e kërkojnë fatin e tyre. Këto pamje nga Gjevgjelia e Maqedonisë, kanë tmerruar të përditshmen gjermane „Die Welt“, pasi kanë vërejtur një vozitës të trenit me një banknotë pesëqind eurosh në dorë, të cilën ka të ngjarë se dikush mund t`ia ketë ofruar për një vend në tren, njofton „Shtegu.com“. Jashtë trenit shihen persona të tjerë të dëshpëruar, të cilët mbajnë në duart e ngirtura lart të hollat e përgatitura për biletë.

 

 

Të dielën është paraparë një takim i jashtzakonshëm në Bruksel i vendeve të BE-së dhe Serbisë e Maqedonisë, për të shqyrtuar krizën në rajon.