Ky fëmijë që bëri bujë në të gjitha mediat botërore, ndërron jetë në kampin gjerman

60 Lexime

Ishte larguar nga Kosova për një jetë më të mirë në Gjermani. Familja nga Ferizaj ka humbur djalin e tyre dyvjeçar, Erisin, në një kamp të Gjermanisë.

Nëna e Erisit ka treguar për “Zërin” se ka tre muaj që kishte emigruar në Gjermani për një jetë më të mirë, por ajo thotë se tash i është kthyer jeta në ferr.

“Kushtet që kemi në kamp të Gjermanisë janë të tmerrshme. Djali im fillimisht ka pasur temperaturë, pastaj kishte edhe dhimbje të këmbëve, por e tërë kjo e çoi në vdekje djalin tim”, tregon me lot në sy, Arjeta.

Ajo tregon se për një javë rresht kishte kërkuar ndihmë në spital për djalin e saj, por ndihma mungonte nga mjekët gjermanë.

“Kur shkova në spital më thanë që djali e ka lijën e ujit, mandej më dhanë një krem për të lyer djalin, dhe më thanë i kalon. Djali im ka vdekur shkaku i moskujdesit të mjekëve, sepse për një javë rresht kam kërkuar ndihmë për djalin po nuk na kanë marrë parasysh”, rrëfen Arjeta.

Arjeta më tutje ka treguar se jeta në kampet e Gjermanisë është e tmerrshme. Ajo ka thënë se frikësohet edhe për fëmijët e tjerë që mund t’iu ndodh e njëjta gjë, sepse papastërtia është zero. /Zëri/