LAJME

Kërkohen nënshkrime kundër dëbimit të familjes shqiptare nga Gjermania (VIDEO)

42 Lexime

Familja Milani nga Shqipëria, me dy vajzat dhe djalin e tyre, tashmë një vit është dukejetuar në Gjermani, ndërsa zyrtarët janë duke i kërcënuar me dëbim nga vendi. Familja shqiptare është mirë e integruar në Gjermani dhe tashmë e ka zgjidhur problemin e banimit. Para së gjithash, vajzat janë shumë mirë të integruara në shkollë dhe brenda një viti, përpos gjermanishtes kanë mësuar edhe dy gjuhë të tjera, njëherit duke krijuar edhe një rrjet të mirë shoqëror. Me ndihmën e një avokati, familjes Milani i është siguruar qëndrimi në Gjermani deri më 31 korrik të këtij viti. Shumica e qytetarëve gjermanë tashmë i janë kundërvënë dëbimit eventual, ndërsa shokët dhe shoqet e gjimnazit të vajzave shqiptare, me çdo kusht po përpiqen që shoqet e tyre të vazhdojnë jetën në Gjermani. Për më tepër, ndiqeni videon e mëposhtme:
http://www.ardmediathek.de/tv/Lokalzeit-aus-Bonn/Familie-Milani-soll-nicht-abgeschoben-we/WDR-Fernsehen/Video?documentId=28015784&bcastId=7293564