I tha të hante supë për mëngjes, kosovari vret gruan dhe dënohet me burgim të përjetshëm

66 Lexime

Gjatë një mosmarrëveshjeje në nëntor të vitit 2021, një burrë (60) goditi gruan e tij 16 herë në banesën e tij në Innsbruck të Austrisë me një thikë kuzhine. Tani ai ka bë apel përpara Gjykatës së Lartë Rajonale. Siç vendosi njëzëri juria në shtator të vitit të kaluar, kosovari duhet të qëndrojë në burg përjetë

“Ne jemi ulur sot këtu sepse kam shkaktuar probleme”, tha kosovari të martën në seancën e ankesës në Gjykatën e Lartë Rajonale në Innsbruck. Ashtu si në seancën kryesore para jurisë vitin e kaluar, kishte pak ndjeshmëri për viktimën.

Në një mëngjes nëntori të vitit 2021, përgatitësi i papunë i picave goditi brutalisht gruan e tij (50) jo më pak se 16 herë në apartamentin e tij në Innsbruck, me një thikë 20 centimetra të gjatë dhe më pas e la atë vetëm në agoni, informon portali Shtegu.

Çifti u grind në tryezën e mëngjesit për një gjë të vogël: për shkak se gruaja e tij donte ta bënte të hante supë, burri që vuante nga depresioni u mërzit plotësisht dhe e goditi me thikë. Prej javësh 50-vjeçari thuhet se e ka poshtëruar vazhdimisht.

Duke pasur parasysh numrin e madh të plagëve me thikë dhe vdekjen e dhimbshme, Gjykata e Lartë Rajonale nuk pa asnjë arsye për të ulur dënimin. Prandaj u burgos përjetë.