Gazetarja zvicerane i tmerron banorët me ferexhe nëpër rrugët e Cyrihut

61 Lexime

Ndalesa e bartjes së ferexhes në Zvicër, ka shkaktuar debate të shumtë. Por, si duket në të vërtetë të shëtitesh nëpërmes Cyrihut, e mbuluar nga koka deri në këmbë?! Reporterja e „20 Minuten“ Tanja Bircher, e ka provuar një gjë të tillë.

 

 

Nuk po shohë shumë, velli para syve të mi është i shpeshtë dhe po ma errëson realitetin. Kjo ndikon që bota të më duket e madhe ndërsa unë e vogël. Nuk po shohë asgjë, se ku po shkelë këmba, çfarë po ndodhë përreth meje. Por, po i shohë shikimet e njerëzve, shumë shikime: Të habitura, të tmerrshme, tronditëse, argëtuese, për keqardhje e hutuese.

 

 

Lidhur me ferexhen, në Zvicër është debatuar intensivisht. Një ndalesë për kundërshtarët është simbol i presionit ndaj gruas dhe këmbëngulin për vetvendosje fetare. Aktualisht, në Kantonin e Tiçinos popullata ka votuar me mbi 65 për qind për ndalimin e mbulimit të fytyrës, shkruan „20 Minuten“, njofton „Shtegu.com“.

 

 

Jam duke qëndruar në stacionin e autobusëve në Stauffacher të Cyrihut – e mbuluar nga koka e deri në këmbë. Nuk po ndjehem mirë në këto rrobe, ndërsa edhe vetja më duket shumë e vetmuar.

 

 

Të gjithë njerëzit mi`i kanë ngulur sytë dhe me siguri janë kurreshtarë të dinë se çfarë fytyre fshihet pas vellit. Një grua e vjetër zbretë nga tramvaji dhe ofkëllinë: „O Zot“, duke kapur fytyrën me duar e tmerruar nga skena. Më në fund ajo vazhdon të ecë, por nuk pushon së kthyeri kokën shpeshëherë në drejtimin tim, sikur të mos i besohej se ç`kishte parë.

 

 

Vendi përskaj meje në tramvaj qëndroi i zbrazët edhe pse shumica e njerëzve qëndronin në këmbë edhe pse ishte tollovi e madhe. Një burrë m`i ka ngulitur sytë dhe nuk m`i ndanë gjatë tërë rrugës, deri në Bellevue. Update në vijim

Vegza e videos:

http://www.20min.ch/videotv/?vid=460770&cid=2