Edhe pse dëbohet, asnjë fjalë të keqe për Merkelin

40 Lexime

Refugjatët ekonomikë, të cilët nga Ballkani kishin shkuar për në Gjermani, do të dëbohen. Një shqiptare e cila pak pasi kishte arritur në Shqipëri, iu drejtua kancelares gjermane Angela Merkel dhe ja se cfarë mesazhi ka për te.


Këto pamje tregojnë refugjatët të cilët kanë arritur në Shqipëri pas dëbimit nga Gjermania. Kancelarja gjermane Angela Merkel gjithnjë është duke theksuar se azilkërkuesit të cilët për shkaqe ekonomike vijnë për në Gjermani, nuk mund të qëndrojnë këtu.
Edhe përkundër dëbimit, kjo grua shqiptare ka vetëm fjalë të mira për Merkelin: „Ne kemi ardhur në Gjermani për shkak të problemeve tona ekonomike“, ka deklaruar ajo për „Focus.de“, përcjellë „Shtegu.com“.

 

 
Ndërsa për kancelaren: „Nuk mund të them asnjë fjalë të keqe për te. Na dhanë ushqim, na respektuan dhe na siguruan mbrojtje“. Për të lehtësuar pak sistemin e aziliz, BE-ja dëshiron të zgjerojë listën e vendeve të sigurtë, duke përfshirë këtu Shqipërinë, Kosovën dhe Malin e Zi.