Edhe përmes Facebookut kundër kërkesës për azil

51 Lexime

Enti gjerman për migrim dhe refugjatë (BAMF), që nga kjo javë, përmes Facebookut është duke këshilluar personat nga Ballkani Perëndimor në gjuhën shqipe dhe serbe lidhur me kërkesën për azil në Gjermani. Në këtë tekst, kryetari i BAMF, Manfred Schmidt, ka nënvizuar gjasat e ulëta të shqiptarëve për të fituar të drejtën e azilit, duke u bazuar në shifrën prej 99,8 për qind të kërkesave të refuzuara të serbëve, boshnjakëve, koosovarëve, shqiptarëve e maqedonasve. Me këtë rast, duhet të llogaritet se azilkërkuesit nga Ballkani Perëndimor do të dëbohen shumë më shpejt se deri më tani.