Deutschlandfunk: Shqiptarët protestojnë për më tepër të drejta

52 Lexime

Mijëra shqiptarë kanë dalë në rrugë në kryeqytetin e Maqedonisë, në shenjë proteste kundër Qeverisë, shkruan portali gjerman „Deutschlandfunk.de“. Ata e akuzojnë kryeministrin Gruevski se shqiptarët po i trajton si qytetarë të dorës së dytë. Këkresa kryesore e protestuesve ishte vlerësimi i gjuhës shqipe. Organizatorët kanë pohuar se në demonstrata kanë marrë pjesë rreth 10 mijë persona.
Shqiptarët në Maqedoni e përbëjnë një të tretën e popullatës dymilionëshe të Maqedonisë, ndërsa vendi është kandidat për anëtarësim në BE dhe NATO. Tashmë disa javë janë shkaktuar protesta kundër Qeverisë. Opozita e akuzon kryeministrin Gruevski për një udhëheqje gjithnjë e më autoritative të vendit.

DLF-logo