Këshilla se ku mund të jetoni më lirë e rehatshëm me një pension të Zvicrës

173 Lexime

Sidomos gjatë pandemisë, shumica mund të jenë duke menduar me idenë për të kaluar vitet e pensionit në një vend tjetër përveç Zvicrës. Kjo mund të sjellë përfitime financiare. Vetëm në tre vende të botës duhet të kurseni më shumë për pension sesa në Zvicër

Viteve të fundit, numri i emigrantëve vjetorë nga Zvicra ka qenë vazhdimisht midis 120 000 dhe 130 000. Shumë prej tyre janë njerëz që, për arsye të kostos, do të dëshironin të kalonin vitet e pensionit në zona më të favorshme sesa Zvicra. Një studim nga banka amerikane Netcredit, shqyrtoi koston e daljes në pension në vendet rreth botës. Në Zvicër, pra, duhet të bëhen më shumë kursime, në mënyrë që të mund të kalosh me lehtësi moshën e pensionit, transmeton Shtegu.com. Netcredit rekomandon pasuri të barasvlefshme me 765 000 frangave zvicerane në mënyrë që të mos shqetësoheni.

Zvicra renditet e katërta në të gjithë botën dhe e para në Europë – përpara Luksemburgut, Norvegjisë dhe Danimarkës. Një pension i pakujdesshëm është më i shtrenjtë sesa në Zvicër vetëm në Bermuda, territori britanik përtej detit në Atlantik, ku kërkohen pothuajse një milion me një pasuri prej 970 000 frangash. Në Singapor, i cili është në vendin e dytë në botë, rekomandohet një pasuri prej 860 000 franga, në Hong Kong 790 000 franga.

Sipas studimit, rreth gjysmë milioni franga duhet të jenë të mjaftueshme në pjesën tjetër të Europës dhe SHBA. Një destinacion më ekzotik si India kërkon gati 170 000 franga, Tajlanda, e cila është e popullarizuar në mesin e zviceranëve, 355 000 franga, Italia 440 000 franga, Spanja 410 000 franga, Portugalia 390 000 franga. Mosha më e lirë e pleqërisë do të ishte në Pakistan (165 000 franga). Çmimet në Afrikë janë midis atyre në Europë dhe Azi.

Studimi i Netcredit supozon një moshë mesatare mesatare prej 14 vjetësh dhe rreth nëntë muaj, kohën ndërmjet pensionit normal dhe jetëgjatësisë. Për të mundësuar një pension më të rehatshëm, shifrat e përllogaritura janë korrigjuar lart me 20 për qind. Shifrat përfshijnë ushqim, makinë, transport publik, kohë të lirë, veshje dhe qira në një qendër të qytetit, për një person.