LAJME

7.400 km për një ndeshje futbolli

28 Lexime

Imagjinoni Real Madrid të shkojë për të luajtur një ndeshje futbollinë Havana (7.400 km larg) dhe thjesht për të luajtur 90 minuta futboll e më pas të kthehet në shtëpi.

 

Pikërisht këtë ka bërë një ditë më parë Luch Energiya, një skuadër e kategorisë së dytë në kampionatin rus, që është nga Vladivostok dhe u përball me skuadrën FC Baltika në Kaliningrad.

 

Distanca mes këtyre dy qyteteve është 7.400 km dhe është disntaca më e madhe mes dy klubeve nga i njëjti shtet. Udhëtimi me avion nga Vladivostok-Kaliningrad kazgjatur më tepër se 16 orë dhe të mendosh se edhe janë kthyer pas ndeshjes, duke e çuar në 32 orë udhëtimin.

 

Në fund të sezonit Luch Energiya zhvillon rreth 100.000 km, që do të thotë sa të rrotullohesh tre herë rreth botës. /albeu.com/