Jahiu: Edhe 2/3 e shumicës ndikojnë në numrin e administratës publike

14:34:38                       2018-07-29

 

 

Intervistë me Jahi Jahiun, sekretar shtetëror i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës Publike në kuadër të projektit “Dhimbjet fëmijërore të demokracisë”, i realizuar nga OJQ AGTIS. OTV Prilep

 

ЈАХИ ЈАХИУ: Дури и 2/3 мнозинство влијае на бројот на јавната администрација

Емисија 5 до 12ЈАХИ ЈАХИУ: Дури и 2/3 мнозинство влијае на бројот на јавната администрација„Вистината е дека често се формираат институции без да има претходна и соодветна анализа за тоа дали е потребна таква институција; и второ, дали овие институции може да се дуплираат од аспект на нивите надлежности и добро спомнавте неколку случаи. Видете, ова е еден од проблемите, кој сакаме да го решиме во новата стратегија и она што го нарекуваме „функционална хоризонтална анализа“, која многу бргу ќе започне, за да воспоставиме ред, истакнува Јахи Јахиу, државен секретар во Министерството за информатичко општество и јавна администрација.во интервјуто, дел од проектот „Детски болести на демократијата“ реализиран од АГТИС Прилеп.Содржината може да се сподели со наведување на изворот ОТВ Прилеп.AGTIS – ACTAC Sefer Tahiri

Публикувахте от OTV Prilep в Петък, 27 юли 2018 г.

 

Please follow and like us:
183547
Top