Zbulohet gazetari më i aftë në botë (VIDEO)

50 Lexime

Një meteorolog britanik, në mënyrë të përkryer e shqipton fjalën me 58 shkronja „Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndro­bwllllantysiliogogogoch“. Është mrekulli e vërtetë të përcjellësh parashikimin e motit dhe të bindesh se sa bukur e shqipton fjalën meteorologu nga Uelsi.

Ky është emri i një fshati në Uels, i cili mban emrin më të gjatë në Europë (58 shkronja). Me siguri se çdo gazetar do të jetë i lumtur po që se në këtë vend nuk ndodhë asgjë e rëndësishme, në mënyrë që të shmangë shqiptimin e këtij emri të vështirë.

Por, ka edhe njerëz të atillë, për të cilët shqiptimi i këtij emri nuk paraqet kurrfarë pengese, mu ashtu siç e bën edhe meteorologu i TV britanik Channel 4. Në fshatin Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndro­bwllllantysiliogogogoch temperatura ka qenë 21 gradë celsius, në një lokacion tjetër të vendit vetëm 12, pra, një diferencë e zymtë e temperaturës, një lajm i cili zgjoi kurreshtjen e atyre të cilët interesohen për parashikimin e motit! Dhe, paraqitet ky meteorolog, i cili pa u trembur fare, e shqipton emrin e fshatit në mënyrë të shkëlqyeshme duke mahnitur të gjithë shikuesit. (Shtegu.com)