U shua piktori Veli Gërvalla, sot varrimi

315 Lexime

Sot në moshën 81 vjeçare ndërroi jetë piktori nga Kosova, Veli Gërvalla. U lind në fshatin Lupc i Poshtëm në vitin 1935. Shkollimin e kreu në vendlindje dhe Podujevë kurse atë të lartë- Akademinë Pedagogjike në Shkup dhe Fakultetin e Arteve në Prishtinë.

Vlerësohet për përdorimin e teknikës së akuarelit në pikturë. Ka punuar për një kohë shumë të gjatë në gazetën ‘Rilindja’.
Është autori i ilustrimeve në thuaja të gjitha botimet e “Rilindjes” dhe pa dyshim njëri nga ilustratorët mër të spikatur shqiptar.
Varrimi i të ndjerit bëhet sot në Varrezat e fshatit Raskovë, në ora 15.00h.