Sipas platformës Statista jetëgjatësia në Shqipëri do të rritet në 84,5 vjet deri në vitin 2050

53 Lexime

Screenshot

Jetëgjatësia mesatare në Shqipëri në lindje në vitin 2022 vlerësohet në rreth 76.8 vjet.

Jetëgjatësia mesatare e grave në Shqipëri që kanë lindur në vitin 2022 vlerësohet rreth 79.5 vjet dhe rreth 74.5 vjet për burrat, raporton platforma Statista (Statista është një platformë gjermane në internet për statistika që bën të aksesueshme të dhënat nga institucionet e kërkimit të tregut dhe opinionit, si dhe nga statistikat e biznesit dhe ato zyrtare. Përveç të dhënave të palëve të treta të aksesueshme publikisht, Statista gjithashtu vë në dispozicion të dhëna ekskluzive nëpërmjet platformës, të cilat kompania i mbledh dhe i përpunon brenda saj.).

Sipas parashikimeve, jetëgjatësia deri në vitin 2050 në Shqipëri pritet të rritet në rreth 84.8 vjet, transmeton portali Shtegu.

Statistikat tregojnë zhvillimin e jetëgjatësisë në lindje në Shqipëri sipas gjinisë nga viti 1950 deri në vitin 2050.