Shqiptari Ramadan Vehabi menaxhon ish furrën e Sinzit në Gjernani

206 Lexime

Shenja për fundin e afërt sapo ishte vendosur në derën e përparme, kur për Ramadan Vehabin (42) u bë e qartë: Ish furra dhe kafeneja e Sinzit në rrugën „Bodmanstrasse“ të Kemptenit nuk duhet të mbyllet. Pronari i Media Box-it matanë rrugës, i cili ofron gjithçka që ka të bëjë me celularët, vendosi pa zhurmë të merrte lokalin me bashkëshorten e tij Adilen. Ai mbështetet nga këshilli i qytetit dhe anëtari i parlamentit të shtetit Dr. Dominik Spitzer, bën të ditur deklaratën e tij për shtyp.

Sipas Spitzer, furra e bukës atje është një pikë e rëndësishme takimi në rreth. “Kafeneja e këndit është vendtakimi i shumë banorëve, vizitorëve të dyqaneve dhe pacientëve në ordinancat mjekësore përreth. Do të ishte një humbje nëse ky biznes i njohur nuk do të ekzistonte më”.

Kafeneja e re u hap si “Backbox” gjatë festave të vjeshtës, analoge me Media Box, shkruan „Merkur“, transmeton portali Shtegu. “U befasova pak nga nxitimi”, pranon Ramadan Vehabi. Adile Vehabi, e cila drejton dyqanin, ofron produkte furre, si dhe pjata për drekë dhe pica. Backbox gjithashtu u jep kompanive sanduiçe. Është planifikuar një shërbim i furnizimit me pica.

Për shqiptarin nga Maqedonia e Veriut, është e vetëkuptueshme se e gjithë familja e mbështet biznesin: “Pa shpirt ekipor, nuk do të funksiononte me gjashtë fëmijë”. Gjithashtu për të është e rëndësishme që asnjë mall të mos shkojë dëm. Çdo gjë që mbetet mund të porositet me një çmim të reduktuar nëpërmjet një aplikacioni dhe Vehabi ia dhuron pjesën tjetër kursyesve të ushqimit. Spitzer shprehimisht mirëpret trajtimin e qëndrueshëm të ushqimit dhe thekson qasjen gjithëpërfshirëse: „Përdorimi i të gjitha mundësive dhe shtimi i disa ideve të shërbimit në furrën e bukës është një pasurim për këtë zonë në Kempten“.