Reagon profesori Qashif Bakiu pasi Ohri kërkoi ndalimin e qarkullimit me Strugën: Më vjen turp që ju udhëhiqni me Ohrin tim

147 Lexime

Kërkesa e Shtabit të Krizës të qytetit të Ohrit për ndalesë të lëvizjes me Strugën ma vërtetoi dyshimin edhe për rastet e tjera se autoritetet e këtij qyteti gjithmonë kanë pasur tendenca ndaj Strugës, qofshin ato etnike, religjioze apo edhe thjesht gjeografike. Ky stigmatizim që vjen nga autoritetet e një qyteti është i pashembullt. Këto debila harrojnë se qyteti i Ohrit ishte ndër qytetet e para me të infektuar me virusin Kovid, dhe askush nuk kërkoi ta izolon. Vendimet për izolim i sjell pushteti qëndror në bazë të argumenteve, dhe nuk jam aspak kundër, përkundrazi i përkrah. por kjo mënyrë është shumë e ulët.
I turpëruar në këto momente të vështira, kur solidariteti dhe humanizmi duhet të jenë tregues kryesor te bashkëveprimit në luftën e përbashkët.

Kësaj here më vjen turp që jetoj me ju në të njëjtin qytet,
Më vjen turp që ju udhëhiqni me Ohrin tim!