Politikanja shqiptare në Zvicër, Majlinda Sulejmani kërcënohet me sëpatë

81 Lexime

Screenshot Blick

Ajo është e re, e përkushtuar, nënë dhe vjen nga Ballkani. Arsyeja e mjaftueshme që disa banorë të komunitetit të St. Margrethen SG ta sulmojnë ate në mënyrë anonime. Majlinda Sulejmani, kandidate për këshillin bashkiak, mbrohet nga armiqësitë

“Aspak nuk jam më e shqetësuar”, thotë për gazetën „Blick“ Majlinda Sulejmani (33). Që kur shpalli kandidaturën e saj për zgjedhjet e parakohshme të këshillit bashkiak në Komunën Rheintal të St. Margrethen SG, ajo u trajtua në mënyrë armiqësore dhe mori këshilla „dashamirëse“ nga zotërinj të moshuar – pa u pyetur.

Situata për 33-vjeçaren tashmë është përkeqësuar sërish, transmeton portali Shtegu. Një postim në Instagram tregon posterin e thyer të fushatës së Majlindës me një sëpatë të shtrirë pranë tij. Veç kësaj, Majlinda ka kohë që thirret në mënyrë anonime në shtëpi. Një sinjal i qartë për politikanen e re. Ajo duhet të dalë në pension dhe këtë, ajo nuk e duron dot: “Do të bëj një denoncim javën tjetër”.

Ajo nuk frikësohet nga kërcënime të tilla. “Nuk mendoj se ishte e qëllimshme. Përkundrazi, sëpata u la rastësisht e shtrirë në vapën e momentit. Telefonatat vazhdojnë të më kalojnë nëpër kokë”, thotë Majlinda, e cili drejton një klinikë ambulatore në ëil SG dhe Flaëil SG.
Ajo nuk është e huaj për Rheintal, pasi punon si arkëtare në gazetën e fshatit „Mosaik“ dhe si nënkryetare në bordin e FC St. Margrethen. Politikisht ajo vendoset në qendër dhe është kryetare e partisë lokale. Me origjinë Majlinda është nga Kosova, shkruan më tej „Blick“.
Fakti që një person i tillë kërkon të zgjidhet në këshillin bashkiak nuk u pëlqen të gjithëve. Në një fletëpalosje anonime që doli së fundmi në St. Margreten, janë përmbledhur shkeljet e shumta të supozuara të Sulejmanit.

Ajo sulmohet në këto dy faqe A4 me titull “Bisedimet e Korridorit”. Nën titullin “Shfaqja e madhe shumëngjyrëshe e Majlindës” kritikohet se ajo shpenzon shumë kohë në rrjetet sociale dhe është vetëpromovuese. Për shkak të përfshirjes së saj në klubin e futbollit, ajo akuzohet për “ndjenjë”. Personi i panjohur vë në dyshim ekspertizën mjekësore të Sulejmanit pasi ajo është vetëm infermiere. Dhe: „Sipas definicionit, veshja e një stetoskopi vetëm gjatë sesioneve fotografike ndoshta nuk mjafton për të përmbushur këtë emërtim“.

Kandidatja shqiptare për këshillin bashkiak tashmë po përballet me urrejtje të madhe edhe në Facebook. Një përdorues shkruan: “Zgjohu në St. Margreten! Apo doni kushte si në Ballkan?“ Komenti që atëherë është fshirë.

Posteri i shkatërruar i Sulejmanit, kërcënimi me sëpatë, telefonatat dhe fletëpalosjet që u shfaqën papritur: e gjithë kjo është niveli tjetër i përshkallëzimit. Në javët e fundit, ka shpërthyer një luftë e vërtetë letrash redaktorit. Kryesisht burra të moshuar goditën çelësat dhe tentuan të diskreditojnë Majlindën.

Por këtë situatë ajo e shikon me qetësi: “Jam e vetëdijshme se mund të kem një efekt frikësues te këta njerëz me pamjen time, emrin tim dhe angazhimin tim të palodhur”. Gjithçka që ajo dëshiron nga të huajt është që t’i tregojnë fytyrën. “Do ta vlerësoja nëse do të më flisnit drejtpërdrejt. Kështu që unë kam mundësinë të mbrohem, gjë që do të ishte e drejtë”.