Ngrohës i ri i duhanit glo me vrima ajri dhe kapsulë

98 Lexime

Gjigandi i duhanit British American Tobacco tani po shet pajisjen e re të ngrohjes së duhanit „glo HYPER X2“ për shitësit zviceranë. Sipas prodhuesit, pajisja lëshon 90% më pak ndotës në krahasim me një cigare. Pas ekzaminimit më të afërt të produktit, Shoqata „Blaue Kreuz Bern-Solothurn-Freiburg“ përcaktoi se cigaret „neo“ kanë dy shirita „vrimash ventilimi“. Studimet tregojnë se xhepat e ajrit u japin përdoruesve përshtypjen se pirja e duhanit është më pak e dëmshme. Shumica e llojeve të cigareve „neo“ të ofruara janë të pajisura gjithashtu me kapsula aromatike për ta bërë konsumin e duhanit të këndshëm për jo-duhanpirësit.

Që nga ky vit, ngrohësin e ri të duhanit “glo” mund ta gjeni në shitoret Denner, i cili tregtohet si më i shëndetshëm, pa tym dhe plot shije. Shoqata „Blaue Kreuz Bern-Solothurn-Freiburg“ hodhi një vështrim më të afërt në pajisjen dhe cigaret „neo“ të zhvilluara për të. Çuditërisht, cigaret „neo“ përmbajnë dy „shirita me vrima ajri“. Cigaret me gaz, për shembull, u japin konsumatorëve përshtypjen se konsumi është më pak i dëmshëm. Një studim i vitit 2017 vërtetoi të kundërtën, duke treguar se vrimat e ajrit në cigare çojnë në një rrezik të shtuar të adenokarcinomës në mushkëri.

Metal dhe kapsulë në cigare «glo»

Shtatë nga nëntë llojet e cigareve „neo“ që ofrohen vijnë me kapsula aromatike. Kapsulat mund të shtypen gjatë pirjes së duhanit dhe shpaloset një aromë shtesë. Veçanërisht të rinjtë – më parë jo duhanpirës – mund ta thithin tymin më lehtë sepse tymi perceptohet si më pak i pakëndshëm. Duhani mbështillet gjithashtu me një fletë metalike të hollë që prek direkt duhanin. “Nuk është sqaruar se çfarë pasojash shtesë negative mund të kenë për konsumatorët “glo” kapsulat e aromës, folia metalike dhe vrimat e ajrit. Jemi të irrituar që një produkt gjoja më i shëndetshëm është i pajisur në këtë mënyrë”, thotë Markus Wildermuth nga „Blaue Kreuz“.