Politikani ri shqiptar nga Zvicra, Shendrit Sadiku definitivisht nuk jep dorëheqje

54 Lexime

Në fund të dhjetorit, Shendrit Sadiku nga Schaffhausen u largua nga fraksioni PS/Juso. Prandaj Juso dhe të Gjelbërit kërkojnë që politikani i ri të heqë dorë nga vendi i tij në Parlamentin e Schaffhausen. Megjithatë, Sadiku nuk dëshiron të detyrohet

Në mesin e shtatorit u bë publike se këshilltari i qytetit të Juso-s, Shendrit Sadiku do të largohej nga fraksioni PS/Juso në këshill dhe partia me efekt të menjëhershëm. Megjithatë, si i pavarur, ai ende mban një vend në Këshillin Bashkiak.

Pasi Sadiku njoftoi largimin nga grupi parlamentar, Juso kërkoi dorëheqjen e politikanit të ri. Në vitin 2020, elektorati doli qartësisht në favor të një vendi Juso – prandaj vendi i Sadikut i përket partisë.

Megjithatë, Sadiku mbeti në Këshillin e Madh të Qytetit. Por tani presioni ndaj tij po rritet: Të dielën, Gaétan Surber nga të Gjelbërit në Schaffhausen publikoi dy video në Twitter, në të cilat i kërkonte edhe Sadikut të jepte dorëheqjen.

Në video, Surber kritikon se Sadiku nuk mund të identifikohet më me “wokeness”, veganizëm dhe LGBTIQ. Me largimin e Sadikut nga Juso, partia humbi përfaqësimin e saj të vetëm në këshillin e qytetit. “Njerëzit që e vendosën listën Juso në urnë në atë kohë nuk zgjodhën ju në radhë të parë, por partinë, sepse mendojnë se vlerat e Juso janë të mira”, thotë Surber në video.

Duke qenë se Sadiku mesa duket nuk mund t’i përfaqësojë më këto vlera, do të ishte logjike që ai të jepte dorëheqjen, vijon video. „Bëhu një lojtar i drejtë demokrato-politik dhe jepi vendin dikujt që dëshiron të përfaqësojë vlerat e Juso“.

I pyetur për kërkesën e fundit të të Gjelbërve për dorëheqje, për „20 Minuten“ Sadiku tha: “Nuk e kuptoj pse Juso tani po i shtyn partitë e tjera të më detyrojnë të jap dorëheqje”.
Për politikanin e ri është e qartë se ishte vullneti i banorëve të Schaffhausenit që ai të ulej në këshillin e qytetit. “Këtë ulëse nuk e kam vjedhur dhe as nuk e kam marrë me dhunë, kam marrë votat që më duheshin dhe tani jam këtu”, tha Sadiku.

Zgjedhjet ishin demokratike dhe ligji e lejon atë të qëndrojë në këshillin e qytetit, transmeton portali Shtegu. “Nuk ka mundësi të jap dorëheqjen. Nuk do t’ia bëj Juso-s dhe të Gjelbërve këtë nder. Kjo është arsyeja pse më pëlqen shumë puna ime si këshilltar bashkie”.

Vitin e ardhshëm do të ketë sërish zgjedhje. Sipas Sadikut, Juso më pas mund të provojë sërish të hyjë në parlamentin e qytetit. “Atyre u uroj fat të mirë”.