all

Një avioni i Easyjet për pak sa nuk ishte rrëzuar mbi liqenin e Gjenevës

36 Lexime

Një avion Easyjet, në sekondat e fundit ka mundur ta parandalojë një fatkeqësi ajrore. Hulumtimi i medias zvicerane franceze “24 heures” tregon: avioni për pak sa nuk ra në liqenin e Gjenevës

157 pasagjerë në një fluturim Easyjet nga Edinburgu, Skoci për në Gjenevë e shmangën për pak fatkeqësinë më 5 nëntor 2023. Ndërsa po i afrohej pistës 22 në aeroportin e Gjenevës, avioni për pak sa nuk u përplas në ujë mbi liqenin e Gjenevës. Hulumtimi i „24 heures“ tani zbulon detaje rreth incidentit.
Shërbimi Zviceran i Hetimit të Sigurisë (Sust) njoftoi më 16 janar se ishte hapur një hetim për një incident të klasifikuar si „serioz“. Mesazhi thjesht thoshte se avioni u fluturoi shumë nën „vijën e zbritjes“ gjatë afrimit.

Vetëm 230 metra mbi sipërfaqen e ujit

Kjo do të thotë: Avioni fluturoi shumë afër ujit. Orientimi i zbritjes është këndi që avioni duhet të mbajë në fazat përfundimtare të një uljeje. Për arsye të panjohura, pilotët e avionit krejt të ri A320 Neo, i cili i përket filialit britanik të Easyjet, nuk respektuan dhe si rezultat u fluturoi shumë poshtë.

Në Chens-sur-Léman, ende 12 kilometra larg pistës në Cointrin, avioni ishte vetëm 230 metra nga uji, sipas “24 heures”, transmeton püortali Shtegu. Gjatë një afrimi ideal, avioni pritet të jetë në këtë pikë 750 metra mbi liqenin e Gjenevës.

Për fat të mirë, rrjetat e sigurisë funksionuan atë ditë. Lartësia e ulët me sa duket shkaktoi një alarm në kullën në Cointrin. „Kontrolloni menjëherë lartësinë tuaj!“, udhëzuan kontrollorët e trafikut ajror ekuipazhin.

Duke përshpejtuar masivisht, pilotët ishin në gjendje të shmangnin një përplasje në sekondën e fundit. Nëse do të ishte ruajtur këndi i zbritjes dhe shpejtësia e zbritjes, avioni do të kishte goditur ujin në më pak se 30 sekonda, shkruan gazeta. Ai i referohet të dhënave publike nga faqja e internetit e gjurmimit të ajrit ADSBexchange.

Eksperti analizon se tiparet gjeografike të Gjenevës dhe afrimi i caktuar për aeroplanin që vinte nga Skocia mund të kishin luajtur një rol në incident. „Kulla e kontrollit udhëzoi avionin të ndiqte një nga afrimet më të shkurtra, e cila kalon midis Gland dhe Rolle.“ Kjo „shkurtore“ detyron ekuipazhin të fillojë një zbritje të shpejtë pasi të kalojë Jura.

„Në një situatë si kjo, nuk duhet të mendoni: thjesht përshpejtoni përsëri në mënyrë që të rifitoni lartësinë sa më shpejt të jetë e mundur“, shpjegon një pilot i një Airbus A320, i cili fluturon rregullisht për në Gjenevë, në „24 heures“. Eksperti nuk mund të shpjegojë situatën e rrezikshme në të cilën u gjend avioni Easyjet. „Nuk e di se çfarë ndodhi në kabinë atë ditë, por këtu duhet të jetë çelësi i shpjegimit“.

Me kërkesë të “24 heures”, Sust nuk ishte në gjendje të jepte ndonjë informacion të mëtejshëm në lidhje me hetimin në vazhdim. Megjithatë, inspektorët federalë konfirmojnë se zotërojnë të dhënat e kutisë së zezë.Nga ana e saj, Easyjet njofton se do të “mbështesë plotësisht hetimin nga autoritetet e sigurisë për të fituar një kuptim të plotë të ngjarjeve të kaluara dhe nëse është e nevojshme, të veprojë në përputhje me rrethanat.” Pilotët e prekur aktualisht janë në pushim.