Në Zvicër zgjedhet „Missi i lopëve“

68 Lexime

Në kuadër të manifestimit të pestë me radhë „Ditët e djathit“ në Solothurn të Zvicrës, të enjten janë shpallur dy fitueset e manifestimit: Missi i „Ditët e djathit“ dhe lopa me gjoksin më të bukur. Gjyqtarët e manifestimit u përkujdesën për një shou të vërtetë, shkruan „Grenchner Tagblatt“, përcjellë „Shtegu.com“.

 

Para se gjyqtari Fritz Ramseier të publikojë fituesen e manifestimit, janë nominuar pesë lopë për zgjedhjen e Missit. Lopët ishin klasifikuar nëpër pesë grupe të ndryshme varësisht nga mosha dhe pjellja e tyre. Psh në kategorinë I u gjendën lopët të cilat kanë pjellur vetëm një herë, në një tjetër lopët më të reja dhe në një tjetër, lopët më të moshuara.

 

Parakalimi i lopëve u bë duke bërë një rreth përreth gjyqtarëve. Rreth orës 16.30, më në fund filloi të merret vendimi të cilin publiku e priste me padurim. Fillimisht u zgjodhë lopa me gjoksin më të mirë, me merin Galdina, pronë e Hansulei ëingeier nga Oberrüttenen), më pas u zgjodhë edhe Missi i manifestimit: lopa me emrin Lilian vom Wallierhof.