Në vendet myslimane kanceri nuk konsiderohet si sëmundje serioze, ata kanë formulën për kurimin e saj

201 Lexime
Liridona Vejseli

Në faqen e Alexander Chernigovsky në Facebook, u shfaq një tekst mbi trajtimin e sëmundjeve malinje në vendet islamike.

Në faqen e tij, ai shkruan se vendet myslimane nuk e konsiderojnë kancerin një sëmundje të rrezikshme dhe se ai sipas tyre “trajtohet me lehtësi brenda disa ditëve përmes një “agjërimi strikt”.

Ata këtë sëmundje e cila është e rrallë tek ta, madje as nuk e quajnë sëmundje, por “bishë” e cila absorbon disa herë më shumë energji në qelizat e tyre.

Profesorët nga Universiteti i Algjerisë besojnë se kanceri në çdo fazë të urisë vdes brenda 3 ditëve deri në një muaj. Agjërimi në këtë kuptim nuk do të thotë që ju nuk duhet të hani asgjë dhe të pini vetëm ujë të pastër.

Ata pretendojnë se agjërimi është një recetë si për parandalimin ashtu edhe trajtimin e kancerit. Sipas një studimi të botuar Proceedings of the National Academy of Sciences, për të kuruar ose parandaluar kancerin, njerëzit duhet të heqin dorë nga tre vaktet në ditë, ose të agjërojnë një të tretën e ditës.

Mundësi tjetër janë “ditët e agjërimit”, d.m.th të hani maksimumi 500 kalori në ditë, ose të eliminoni plotësisht mëngjesin dhe drekën.

Sipas shkencëtarëve nga Universiteti i Algjerisë, kjo do t’ju ndihmojë të mbani peshën tuaj normale të trupit dhe të parandaloni zhvillimin e diabetit, kancerit, sëmundjes së Alzheimerit, si dhe sëmundjeve kardiovaskulare.

Shkencëtarët konkludojnë se, në kohën e evolucionit, sistemi tradicional i dietës me tre vakte është jonormal. Pra, sipas shkencëtarëve, edhe për pasardhësit tanë, tri vakte konsideroheshin të panevojshme.

Mënyra e duhur e konsumimit të frutave

Ekspertët sugjerojnë se frutat është më së miri të konsumohen në stomak bosh.

Dr. Herbert Shelton (1895-1985), një ekspert në mjekësi alternative, pacifist, vegjetarian dhe mbështetës i agjërimit, ka kohë që e ka shpjeguar këtë.

Kur hahet në stomak bosh, çdo frut në kontakt me acidin e stomakut bëhet alkalik. Përndryshe, kur përzihen me mbetjet e tjera të ushqimit, prodhohen gazrat, duke shkaktuar dhimbje … Përveç problemeve të tretjes, Dr. Shelton gjithashtu besoi se frutat në stomak bosh parandalojnë rënien e flokëve dhe shumë probleme tjera.