Në të ardhmen, Coopi do të shesë perime nga Shqipëria

78 Lexime

Gjiganti zviceran tregtar Coop planifikon të zgjerojë dërgesat e saj të perimeve dhe frutave për të përfshirë produktet shqiptare. Drejtori i Përgjithshëm Philipp Wyss thotë se kontratat me prodhuesit shqiptarë duhet të lidhen në pranverë

Coop dëshiron të importojë perime dhe fruta nga Shqipëria. Philipp Wyss, kreu i shitësit, thotë se kontratat me prodhuesit shqiptarë duhet të lidhen në pranverë. Domatet, kastravecat, kungulleshkat, luleshtrydhet dhe mandarinat shqiptare do të plotësojnë produktet spanjolle në të ardhmen.

Spanja përdor shumë ujë, prandaj Coop po kërkon alternativa, siç thotë Wyss në një intervistë për gazetat Tamedia, transmeton portali Shtegu. Greqia dhe Rumania gjithashtu mund të konsiderohen. Në Rumani, një e treta e tokës bujqësore është djerr. Por blerja e pjesëve më të mëdha të tokës është e vështirë për shkak të historisë, thotë Wyss.

Lëndët e para si kakao vijnë gjithashtu nga jashtë. Për shkak të çmimeve të larta të kakaos dhe sheqerit, çmimet e produkteve me këta përbërës janë duke u rritur, thotë kreu i Coop. Negociatat me furnitorët janë duke u zhvilluar.