Në ora 11:59, Zvicra përkujton viktimat e Covid me një minutë heshtje

47 Lexime

„Të ndjerëve nuk mund t’u jepej lamtumira e duhur“: Kjo është arsyeja pse Këshilli Shtetëror zviceran i të gjitha partive të mëdha po bën thirrje për një ngjarje kombëtare përkujtimore – sa më shpejt që situata ta lejojë.

Të premten në ora 11:59 të paradites, Zvicra do të kujtojë viktimat e pandemisë së koronavirusit. Presidenti federal Guy Parmelin ka shpallur një minutë heshtje, pas së cilës këmbanat e kishës do të bien në të gjithë vendin. Virusi në Zvicër mori mbi 9 000 jetë. Më 5 mars, një vit më parë, personi i parë në Zvicër iu nënshtrua sëmundjes.

„Shumica e të ndjerëve nuk mund të shoqëroheshin nga të afërmit e tyre gjatë sëmundjes infektive dhe, për arsye epidemiologjike, nuk mund t’u jepej një lamtumirë e duhur,“ shpjegon Maya Graf (Të Gjelbrit), informon Shtegu.com.

Shumë njerëz janë ende të sëmurë dhe vuajnë nga efektet afatgjata të virusit Covid-19. „Ne mund të tregojmë respekt dhe ndjeshmëri si ndaj atyre që vajtojnë, të sëmurëve dhe të ndjerëve me një përkujtim kolektiv“. Graf thotë se shumë vende të tjera kanë mbajtur tashmë shërbime zyrtare përkujtimore.