Migrantët uzurpojnë një shtëpi të „gastarbeiterit“ kumanovar

39 Lexime

2015-12-01      08:36:25

 

Pasditen e së hënës, rreth orës 16.00, gjatë një kontrolli të një shtëpie në fshatin Vaksincë në Maqedoni, pronë e R.R. i cili është në punë të përkohsme në Zvicër, janë zbuluar 42 migrantë nga Siria dhe shtete të tjerë.

 

 

Pas informatës paraprake të stacionit policor të fshatit Mateç, gjatë kontrollit në shtëpi janë gjetur 42 migrantë, në mesin e të cilëve edhe shtatë të mitur nga Siria, Pakistani, Irani dhe shtete të tjerë, shkruajnë mediet maqedonase, njofton „Shtegu.com“.

 

 

Në territorin e Maqedonisë, migrantët kanë hyrë në mënyrë ilegale, ndërsa në shtëpinë R.R. kanë hyrë me dhunë dhe janë vedosur për banim.

 

 

Në vendngjarje kanë ardhur njësi policore nga Sektori i MPB të Kumanovës, për të ndërmarrë hapa të mëtutjeshëm, ndërsa migrantët janë arrestuar deri në ndriçimin e plotë të rastit.