Kur i biri e zbulon babain si vrasës të nënës

48 Lexime

 

Një gjykatë në Utah të SHBA-së ka dënuar një pediatër për vrasjen e ish bashkëshortes, studiuses gjermane të kancerit, Uta von Schwdler. Vdekja e saj tashmë kohë të gjatë ishte llogaritur si vetvrasje, por vetëm djali i tyre nuk kishte besuar.
Mëngjesin e 27 shtatorit 2011, kur Uta von Schëedler u gjet në banjon e saj e vdekur, policia kishte menduar se bëhej fjalë për një vetvrasje, pasi ajo kishte vujatur nga një depresion. Të njëjtën gjë e kishte konstatuar edhe mjeku gjyqësor i cili në gjakun e saj kishte gjetur dozë të caktuar të medikamenteve Xanax, të cilat nëna e katër fëmijëve i kishte konsumuar paraprakisht. Rasti dukej se ishte zgjidhur dhe në dhjetor të vitit 2012 ishte shpallur i mbyllur.
Por, për të afërmit e familjes, sidomos për djalin e tyre më të moshuar 17-vjeçar, Pelle ëall, rasti dukej krejtësisht ndryshe. Ai edhe më parë kishte qenë i bindur se babai i tij e kishte vrarë të ëmën. Por, në mungesë të dëshmive dhe të hollave të nevojshme për të angazhuar avokat dhe hetues, ai është dashur të presë.
Situata ndryshoi kur Pelle i mbushi 18 vite dhe kur iu nda trashëgimia nga e ëma, shuma e të cilave ka qenë rreth njëqind mijë dollarë. Gjithë këtë trashëgimi ai e investoi vetëm për një qëllim: Ta zbulojë aktin e të atit dhe ta dërgojë prpa grilave.
Gjatë kësaj jave, Pelle ëall ia kishte arritur qëllimit. Pas një procesi gjyqësor, babai i tij 51 vjeçar u dënua „me 15 vite deri në burgim të përjetshëm“, për shkak të vrasjes së ish bashkëshortes. Sipas dëshmive të djaloshit, babai ishte bërë i dyshimtë vetëm gjatë shqiptimit të një fjalie: „Nëna ka vdekur, vetëm një monstër mund ta bëjë një gjë të tillë. A beson ti se unë mund të jem monstra“?
Pas kësaj, djaloshit të ri i kishte takuar edhe e drejta e përkujdesjes për vëllezërit e motrat e mitura. „I jam shumë mirënjohës nënës time për udhërrëfimin e jetës që na e tregoi“, ka përfunduar djaloshi ri.