Kreu zviceran qëndron mbi qilim të njollosur?!

37 Lexime

Në foton zyrtare të kreut më të lartë shtetëror zviceran, në qilimin mbi të cilin ata kanë qëndruar, janë vërejtur njolla. Por, zëdhënësi i Konferderatës zvicerane, ka një sqarim.

 

 

„Kush i ka hequr aq vonë çizmet?“, kishte bërë humor një përdorues i Twiterit, mbi foton e këshilltarëve nacionalë zvicerane, pak pas votimit. Në fakt, fotoja e parë më politikanët e rinj nuk dukej edhe aq e pastër: Gjithandej nëpër qilim mund të vëreheshin njolla të shumta. Edhe një përdorues tjetër i rrjetit e kishte thumbuar zëdhënësin, André Simonazzi, me fjalët: „Duhet ta rrotulloni qilimin, apo të gjithë i keni këmbët e lagura?“

 

 

Në përgjigjen e tij, Simonazzi thekson: „Natyrisht se qilimi është i pastër! Njollat e paraqitura janë vetëm efekt i ndriçimit të fortë“. Fotoja është origjinalë dhe jo e përpunuar. Një efekt i ngjashëm mund të vërehet edhe në foton zyrtare të vitit 2011. Me atë rast, këshilltaret nacionale, Micheline Calmy-Rey dhe Eveline Widmer-Schlumpf, kishin qeshur me të madhe për qilimin „e njollosur“, shkruan „20 Minuten“, njofton „Shtegu.com“.

 

09:13:31       2015-12-11