Kompania zvicerane ndryshon emrin për shkak të qebapit

61 Lexime

Fabrika e riciklimit të mbetjeve Kebag në Zuchwil të Zvicrës, ka ndryshuar emrin e saj në Kenova AG. Një nga arsyet për këtë thuhet se është konfuzioni i shpeshtë me doner qebapin

Në pamje të parë, një impiant djegieje mbetjesh ka pak të bëjë me një pjatë turke. Megjithatë, në Zuchëil SO këto dy gjëra janë të lidhura vazhdimisht. Kjo shkoi aq larg derisa Kebag AG, një nga fabrikat më të mëdha të riciklimit të mbetjeve në Zvicër, vendosi të ndryshojë emrin e saj.

Në një njoftim për shtyp, kompania njoftoi se do të ndryshojë emrin e saj në Kenova AG më 1 qershor, transmeton portali Shtegu. Kjo u vendos në mbledhjen e përgjithshme të vitit 2024 dhe, nga njëra anë, arsyeja është se emri shpesh ngatërrohet me fjalën „qebap“.

Emri i ri synohet gjithashtu të jetë një homazh për ndërtesën e re “Kebag Enova”, e cila është planifikuar të hyjë në funksion në janar 2026. Dhe synohet të nënvizojë zhvillimin e kompanisë nga një impiant djegieje të pastër mbetjesh në një nga impiantet më të mëdha zvicerane të riciklimit të mbetjeve. Ajo kujdeset për mbeturinat e 178 komunave në kantonet e Bernës dhe Solothurnit dhe kështu mbetjet e rreth 515,000 banorëve. „Kenova“ përbëhet nga mbeturina („ke“) dhe fjala latine për „nova“ e re.