HISTORI

KËLYSHËT E UJKUT-Historia e Arnautëve

310 Lexime

28.11.2019

Historia e Arnautëve

E sulmuan strofullën e ujkut atje në male.. E vranë edhe ujkun. Ia morën këlyshët e vegjël dhe i degdisën poshtë në fushë.

Atje fillimisht i mbajtën të lidhur si këlyshë qeni. Pastaj për pesë dekada i futën në Kafaz dhe i vunë të hanë bar.

Më vonë kur i nxorrën nga kafazi, kequshqimi me bar i kish lënë të harrojnë kush janë.

Gjatë gjithë kohës i bënë që ti harrojnë malet. I thanë se atje është bisha. Atje është e keqja. Atje është prapambetja.
I thanë se ëndrrat duhet ti kini nga qytetërimi. Duhet të bëheni qentë e qytetërimit Perëndimor. Kështu i mësuan.

Mirpo ata kanë gjak ujku dhe jo qeni..
Zëri i brendshëm i thërret në identitet.

Shqiptarët, nipa Pashallarësh që sunduan Ballkanin.
Nipat e Ballaban Pashës që çliroi Kostandinopojën.
Nipat e Ibrahim Pargaliut që qeverisi Katër kontinente.
Nipat e Hajredin Barbarosës që sundoi katër detra..
Nipat e Qyprillinjve që qeverisën për dy shekuj Superfuqinë botërore të Kohës.
Nipat e Abdurrahman Pashës që sundoi Hungarinë
Nipat e Isa Boletinit që shkoi në Londër me dy Alltija
Nipat e Mehmet Akif Ersoyit të madh
Nipat e Hasan Tahsinit
Nipat e Ismail Qemalit
Nipat e Mehmed Aliut
Nipat e Hafiz Ali Korçës
Nipat e Hafiz Ibrahim Dalliut..

NE JEMI GJAKU I KËTYRË BURRAVE
NE JEMI KËLYSHËT E UJQËRVE
DHE JO QENVE ..

nga Eduart Hekuran Thartori